Főoldal Hírek
Hírek
Bemutatkozás
Tevékenységeink
Referenciák
& projektek
Képzések
Szakértői háló
Elérhetőség
Linkek
Vendégkönyv
   
     
 
2011-08-29 - Figyelemre érdemes pályázatok

Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére

CÉGÜNK A ROP-VTSA (Regionális Operatív Programok Vállalati Tanácsadás) PROGRAMBAN MINŐSÍTETT TANÁCSADÓ SZERVEZET, ami azt jelenti, hogy tőlünk projektfejlesztési (megvalósíthatósági tanulmány), forrásteremtési, fenntarthatósági és esélyegyenlőségi vállalati tanácsadás uniós támogatással igénybe vehető.
Ez részarányosan 2 M Ft-ig, 50%, 4 M Ft-ig 40%, afelett 30%, max. 4 M Ft.

A pályázat a napokban megjelenik, a beadásra előreláthatólag szeptember 2. felében lesz lehetőség.

 

ROP Telephelyfejlesztés B részcél mikro-vállalkozásoknak

A regionális operatív programokban megjelent telephely-fejlesztési pályázatoknak, amelyek határideje szeptember 19., van egy mikro-vállalkozások számára rendelkezésre álló részcélja. Ebben nem mezőgazdasági tevékenységet végző kis cégek igényelhetnek 5-20 M Ft támogatást a telephelyfejlesztési pályázatoknál megszokott területi kikötések nélkül, tehát nem csak gazdasági (vagy barnamezős) övezetben található telephely vonatkozásában és 5000 fő feletti településeken pályázhatnak. A B részcélra beadott projektben új alkalmazottak max. 24 havi bruttó bére (járulékokkal) és bérleti díj is elszámolható, azzal a kitétellel, hogy az építés-felújításnak és/vagy eszközbeszerzésnek el kell érnie a költségek csaknem 1/3-át.

 

„Környezeti célú fejlesztések” GOP-2011-2.1.4 pályázat potenciális partnerek részére, akik kibocsátásuk csökkentésre környezetvédelmi beruházást valósítanának meg:

A végső benyújtási határidő 2012. év vége, de érdemes még idén elkészíteni a pályázatokat, mert kifogyhat a keret.

A pályázatot olyan termelő cégeknek érdemes benyújtaniuk, amelyek a beruházással valamilyen kibocsátásukat csökkenteni tudják. Olyan vállalatok, vállalkozások, szövetkezetek pályázhatnak a Közép-Magyarországi Régióban (Budapest vagy Pest megye) lévő telephely kivételével, amelyek
ú    mikro- kis és középvállalatok (Mikro-vállalkozás csak 5000 ezer főnél nagyobb településen. Olyan is pályázhat, aki megfelelő KKV méretű, de 25%-nál magasabb, akár többségi állami/önkormányzati tulajdonban van, pl. kisebb közszolgáltató cégek.);
ú 
van legalább 2 teljes lezárt üzleti éve vagy az utolsóban legalább 1 fő alkalmazottja;
ú 
árbevételének kevesebb, mint fele mezőgazdasági tevékenységből származik; valamint
ú 
adott évben ugyanebben a támogatásban vagy GOP-2011-2.1.1/A vagy B ún. „technológiafejlesztési” (gépbeszerzés) támogatásban még nem részesült.

A támogatás alapvetően a kibocsátás csökkentéséhez szükséges berendezések (ehhez licence, know-how 10%) és informatikai eszközök-szoftverek beszerzésére, valamint infrastrukturális-épület fejlesztésre (utóbbi max. 40%-ban) vonatkozhat. A teljes projektköltségnek meg kell haladnia a 37,5 M Ft-ot, Nyugat-Dunántúlon (Vas, Zala, GYMS megyék) az 50 M Ft-ot. A támogatás mértéke 40% (Ny. D.túl 30%), max. 100 M Ft.

Vállalni kell minimum 1 (max. 4) db kibocsátás csökkentését a szokásos területeken (szennyvíz, levegő, hulladék, zaj, stb.) vagy felhasznált energia, víz és anyagmennyiség csökkentését.