Főoldal Hírek
Hírek
Bemutatkozás
Tevékenységeink
Referenciák
& projektek
Képzések
Szakértői háló
Elérhetőség
Linkek
Vendégkönyv
   
     
 
2005-06-06 - Piacképes tudás - a versenyképesség esélye!

 

„Piacképes tudás - a versenyképesség esélye!”

 

 

Felhívás speciális ENERGIAPIACI MANAGER szakképzésre

(A képzés része az "Alsóörs Energetikai Szakképzési Központ" képzési programjának!) 

 

Amennyiben Ön felsőfokú végzettséggel rendelkezik és rövid idő alatt szeretne olyan speciális ismeretekre szert tenni, amit képes lehet a gyakorlatban azonnal érvényesíteni, vagy új munkahelyi/munkaköri pályázatnál versenyelőnyként felmutatni, akkor jelentkezzen a

 

speciális

 

ENERGIAPIACI  MANAGER

 

szakképzésre!

 

Képzés időtartama: 2005. szeptember 5 – 23.

Helye: Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ,  1088. Budapest, Reviczky utca 6.

Tervezett hallgatói létszám: 15 fő

Részvételi díj: 780.000 Ft/fő

 

Az energetikai piac liberalizációja és a környezetvédelem egyre szigorodó feltételei kihívást jelentenek a piac szereplői számára. Az energiaellátási értéklánc minden elemében megváltoztak a piaci feltételek, de különösen a felhasználói elvárások felerősödtek.

Az energiaszámlák egyre tetemesebbek, ráadásul a versenypiacon a hálózatokhoz való hozzáférés új szabályrendszerén túlmenően a szerződő felek megegyezésén múlik a fogyasztó ellátásbiztonsága, az energiaszámlák végösszege, és így a vállalkozások versenyképessége. Az energiaiparnak számos feladata van a környezetvédelem területén, de kellő hozzáértéssel profitálhat is abból. Ismeri Ön milyen üzleti lehetőségek vannak egy előnyös energiaellátási/beszerzési szerződés feltételrendszerében, vagy a CO2 kereskedelemben?

 

Ha mindezek felkeltették érdeklődését, ne habozzon jelentkezni, mivel a résztvevők száma korlátozott, a jelentkezés sorrendje meghatározó!

 

Amennyiben Ön sikeresen befejezi a képzést, akkor képes lehet olyan üzleti ajánlatokat kidolgozni, lebonyolítani, vagy vállalkozások számára biztonságos és gazdaságos energiaellátási szerződéseket előkészítni, megkötni, melyek akár egy éven belül is képzési díj többszörösének megfelelő megtakarítását eredményezhet, vagy hasznot hozhat.

 

A képzés műszaki és/vagy közgazdasági, pénzügyi felsőfokú ismerteket feltételez, ezért alapvetően olyan tematikára épül, mely konkrét üzleti tevékenység végrehajtásához szükséges kevésbé elméleti és sokkal inkább gyakorlati ismereteket nyújt.

 

Képzés fő területei:

·        Energetikai piac átalakulás-, valamint az energetika és a környezet összefüggéseinek hatása a szemléletváltásra piaci és felhasználói oldalon egyaránt

·        Energetikai piac működésével és szabályozással összefüggő ismeretek

·        Energetikai EU-s és hazai pályázati lehetőségek, kritériumok

·        Új üzleti ismeretek a földgáz- és villanykereskedelem, a hálózati hozzáférések, illetve a CO2 kibocsátás kereskedelem  területén

·        Versenyeztetés lehetőségei, feltételei

·        Tárgyalás technika

 

A 15 napra tervezett képzésből 10 nap tantermi oktatás/gyakorlat a - modern technikai felszereléssel rendelkező - Hallgatói Információs Központban, 5 nap konkrét üzleti megoldási gyakorlatok különböző energetikai vállalkozásoknál.

 

Az oktatók nemzetközi hírű szaktekintélyek, hangsúlyt helyezve az adott témakörben szerzett tapasztalatra.

 

A szakképzési koncepciót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium is támogatja.

 

A képzés a Fővárosi (illetve területi) Munkaügyi Központnál regisztrált képzés, ezért költsége a vállalkozások szakképzési hozzájárulása terhére elszámolható, így Önnek, illetve munkáltatójának nem kerül pénzébe.

 

Amennyiben a mellékelt jelentkezési lapot 2005. július 31-ig beküldi, annak visszaigazolását követően a 2005. augusztus 25-ig a képzési díjat átutalja, akkor esélye van az energetika adott területein piacképes ismeretek megszerzésére.

 

Részletesebb információkat kaphat a www.europauniversitas.hu honlapról, technikai kérdésekben az Európa Universitas Kft. Ügyfélszolgálatánál (tel/fax: 321-4416), valamint oktatási témákban Prof. Dr. Jászay Tamás-tól (06-30-205-0006), vagy Solti Károlynétól (06-20-944-6569).

 

 

 

Budapest, 2005. június

 

 

 

Melléklet: Jelentkezési lap céges

                   Jelentkezési lap magán