Főoldal Hírek
Hírek
Bemutatkozás
Tevékenységeink
Referenciák
& projektek
Képzések
Szakértői háló
Elérhetőség
Linkek
Vendégkönyv
   
     
 
2012-03-24 - Ajánlott vállalkozásfejlesztési pályázatok 2012-ben

ÚSZT 2012 - vállalkozások fejlesztése

Üzletviteli (projektfejlesztési) vállalati tanácsadás KKV-k részére

KKV-k részére a Regionális Operatív Programok Vállalati Tanácsadás programjában 50%-os uniós támogatással igénybe vehető projektfejlesztési és megvalósult projektek értékelésére vonatkozó tanácsadás az Európa Universitas Kft. közreműködésével. Az általában néhány millió Ft értékű „üzletviteli tanácsadás” magában foglalhatja projektötletek értékelését, megvalósíthatósági tanulmányok és üzleti tervek készítését, a cég számára rendelkezésre álló aktuális támogatások felmérését, továbbá a fenntarthatósági és esélyegyenlőségi elveknek való megfelelést, valamint projektekben tett ilyen vállalások teljesülését.

Mikro-vállalkozások fejlesztése: támogatással kombinált mikrohitel
10+20 M Ft

Max. 10 M Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető max. 20 M Ft kedvezményes mikro-hitellel együtt (7-9% kamattal) 10 főnél kisebb létszámú vállalkozások beruházás jellegű fejlesztésére, eszközbeszerzésre, építésre, felújításra, sőt ingatlan vásárlására is. A támogatáshoz csupán 10% önrész szükséges, a pályázat és a hitelkérelem 2 hónapon belül elbírálásra kerül, megítélése a feltételek teljesítése esetén automatikus.
(GOP-2.1.1/M és KMOP-1.2.1/M)

Technológia
-fejlesztési pályázatok KKV-k részére

Eszközbeszerzés maximum 40% és 3-100 M Ft támogatással,
Budapesten és Pest megyében csak június 30-ig és min. 15 M Ft, max. 30%, illetve 35% támogatás mellett
(GOP-2.1.1/A-B)

Energetikai fejlesztések

Az Energiaközpont előzetes tájékoztatása szerint ebben az évben újra megjelennek a nagy érdeklődésre számot tartó Épületenergetikai fejlesztések (KEOP 5.3.0) és a Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (KEOP-4.2.0/A-B) című pályázatok. Érdemes rá előre készülni, mert valószínűleg a tavalyihoz hasonlóan gyorsan kimerülnek majd a keretek!

Innovációs és K+F pályázatok

Innovációs és K+F pályázatok továbbra is rendelkezésre állnak 2012-ben, sajnos Budapest-Pest megye kivételével:

-          Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása (GOP-1.3.1/A-B) max. 45%, 15-500 M Ft támogatással (akkreditált klaszterek tagjai részére 55%)

-          Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére (GOP-1.3.1/C), max. 65%, 5-25 M Ft támogatással

-          Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (GOP-1.1.1) max. 75%, 40-500 M Ft támogatással

Környezeti célú fejlesztések

Szintén elérhető ebben az évben is a környezeti célú fejlesztésekre vonatkozó pályázat (GOP-2.1.4) KKV-k részére szintén Budapesten és Pest megyén kívül.  Ebben alapanyag-, víz-, energiafelhasználás, valamint környezeti kibocsátás (szennyvíz, hulladék, levegőterhelés, stb.) csökkentése érdekében végrehajtott technológiai fejlesztésekre lehet igényelni max. 100 M Ft támogatást, 40% támogatás mellett.

Üzleti infrastruktúra fejlesztése

Ez év június 29-ig áll rendelkezésre minden régióban (!) az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése témájú pályázat, amely keretében ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak fejlesztésére kerülhet sor. A támogatás mértéke 50-500 M Ft és 10-60% között mozog témakörtől és régiótól függően.

Új klaszterpályázat

Lesz klaszterpályázat ebben az évben is. Elsősorban működő klaszterek igényelhetnek majd akár 100 M Ft támogatást közös termék- és technológiafejlesztésre, valamint közös marketingre 50%-ban, a klasztermenedzsment bérköltségére 80%-ban, továbbá eszközbeszerzésre, építésre-felújításra 10-50%-ban a régiótól függően. Az újabb projekt úgy ütemezhető, hogy jelenleg futó klaszterprojektek lezárásakor azonnal megkezdhető.

Külpiaci megjelenés támogatása

Várható továbbá 2012-ben a mikro-, kis- és középvállalkozások (export) piaci megjelenésének támogatása  (GOP-2012-3.3.3/A) pályázat, amely keretében 3-20 M Ft 50% támogatás igényelhető külkereskedelmi tanácsadás igénybevételére és külkereskedelmi munkatárs bérköltségére 12 hónap időtartamra. Ez a lehetőség szintén nem lesz elérhető Budapesten és Pest megyében.

Turisztikai pályázatok

Érdekesek lehetnek a jelenleg rendelkezésre álló és várhatóan rövidesen kiírásra kerülő turisztikai pályázatok, amelyekkel attrakciók (és környezetük), valamint a KKV-k részére a kelet-magyarországi régiókban és a Dél-Dunántúlon meglévő és új kereskedelmi szálláshelyek fejlesztésére lesz lehetőség.

Munkahelyi képzés és bérköltség támogatása

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az év során még számos képzési és humán erőforrás fejlesztési (bérköltség támogatása, munkahelyi egészségügyi programok) pályázat várható, amely a vállalkozások fejlesztéséhez szintén jelentősen hozzájárulhat.

Várjuk érdeklődők jelentkezését!